En äldre man….

Jag är en kvinna i mina bästa år, i varje fall om man läser de glattade magasinen som främst riktar sig mot just kvinnor. Men, en arbetskamrat läste upp följande artikel ur stadens morgontidning/E-tidning idag. Han börjar med rubriken; En äldre man körde rattfull-saknade körkort! 

Inte bara jag får upp bilden av en söt farbror som kanske fått körkortet indraget  pga gråstarr, stroke, demens eller liknande. En farbror som råkat meja ned vägskyltar eller i värsta fall kört norrut i södergående fil på E 4:an vilket händer ganska frekvent sedan staden fick nya vägar och avfarter. Pga mitt arbete så träffar jag dessa söta farbröder då och då som tittar på mig med sina ledsna ögon och frågar -varför får jag inte köra bil? Jag har kört prickfritt i 54 år och varit med i Motormännen lika länge. Jag har hela grillen full med Motormännens medaljer. (Det sista säger de inte). För all del finns det söta tanter också som mister sina körkort men de har i regel inte fått köra bil under de första 40 åren i äktenskapet och när de väl börjar köra då maken blivit sjuk är ju kvalitén på körningen därefter. Följaktligen får tanten utstå att maken sitter bredvid och skriker;  gasa, bromsa, växla, varpå hon  blir så nervös att knogarna vitnar pga det hårda greppet kring ratten. När en sådan här tant mister körkortet drar de en lättnadens suck och säger – Ja du Börje nu är det färdtjänsten som gäller. Nåväl detta var bara en utvikning från ämnet. Kollegan fortsätter nämligen att läsa ingressen.

En polisman stoppade en man i 50-års åldern…. Hänger ni med? I rubriken benämndes han alltså som en äldre man. Det är ingen farbror, han är nästan jämngammal med mig. Räknas jag som äldre? Jag har inte ens känt mig som medelålders. Vad skall jag göra? Vad måste jag göra? Vad kan jag göra? Kan jag fortsätta handla kläder på HM eller måste jag börja handla på Valborgs damekipering ? Måste jag sluta lyssna på Morgonpasset i P3? Jag har redan förstått att det programmet inte riktar sig till min åldersgrupp eftersom det händer att någon 40 -åring ringer till programmet och de blir så till sig över att det har äldre lyssnare. Jag vill inte lyssna på mogen musik i grannkanalerna. Kan jag och mina kompisar fortsätta gå ut och roa oss på stans krogar eller måste vi sitta hemma och lyssna på Ingemar Nordströms saxparty volym 103.

Av någon outgrundlig anledning så verkar det som om public service och annan media inte hängt med i utvecklingen. Dagens 50-åringar har barn och tonåringar som bor hemma. Dagens 70-åringar vill inte sitta och titta på matinéerna  på SVT från 30- och 40-talet. Det vore som att någon skulle utgå ifrån att när 60-talisterna blir pensionärer då kommer de vilja titta på Dallas, Falcon Crest eller Jönsonligan. Jag kan gå med på att jag är medelålders, inget annat därmed basta!

Annons

7 reaktioner på ”En äldre man….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s