Januari, de suspekta matlådornas tid!

Utan någon som helst urskiljning, oavsett utbildning eller inkomst så verkar vi ha en sak gemensamt i januari. De suspekta matlådorna. Ni vet de där som ni frös in i all hast och inte iddes skriva på vad det var. Som puttats allt längre in in frysen av de nya matlådorna som tillkommer och som slutligen är helt igenisade så man har ingen aning om vad det är. Varefter januari går så längre in i frysen kommer man och till slut så funderar man på om maten därinne är hälsovådlig på något vis. Korv stroganoff smakar härsken lax och sparrissoppan som jag tagit med mig på jobbet visar sig vara egenhändigt kokad buljong av märgben och allsköns grönsaker. Den tog en hel dag att göra och jag kände mig så huslig när jag gjorde den. Istället för att använda den i matlagningen har den istället fått ligga i en frys och glömmas bort medan jag använt svindyr kalvfond på flaska. Man avnjuter hamburgare med bröd som vid upptining både är torra och blöta på en gång och har en bismak av sunkig frys. I frysen ligger det ett flertal förpackningar med ett par tortillabröd i varje. Oätliga förstås eftersom de inte är förpackade enligt konstens alla regler. De är liksom bara intryckta där de fått plats och istället för att kolla frysen först köper vi nya 8-pack, äter sex å så in frysen med resterande två.

Vad är detta? Blomkål, äppelmos eller potatis?

Välfärdsproblem utan dess like, javisst. Medan vi på norra jordklotet har sunkiga frysar med mat finns det dem  på södra som äter grässtrån i brist på annat,  som inte har spannmål så att det kan göra en välling ens. Vi, ja vi konsumerar som aldrig förr inför jularna trots att vi stod i januari framför frysen och lovade oss dyrt och heligt att till  nästa jul då skall jag dra ner på julklapparna och maten.

 

Annons

4 reaktioner på ”Januari, de suspekta matlådornas tid!

  1. Vet inte hur många Korv Stroganoff jag tagit ut ur frysen som sedan visat sig vara något helt annat. Jag är övertygad om att det bor ett troll i min frys som byter innehåll i mina lådor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s