Lösenord, användarnamn och annat elände.

Jag blir vansinnig, på riktigt. Brukar vanligtvis inte använda dator hemmavid utan föredrar surfplattan. Skulle nu för en gångs skull använda mig av en dator som jag aldrig använt tidigare för att skicka ett viktigt mail. Jag börjar med att försöka logga in mig på min mail vilket inte går trots ett flertal försök. Till slut har jag tydligen försökt alldeles för många gånger och måste nu återge ett antal siffror och bokstäver för att intyga att jag inte är en robot. Jag skall svara på en  säkerhetsfråga som jag faktiskt otroligt nog kommer ihåg svaret på för att sedan  fylla i mina personliga uppgifter. Så långt så väl, men…. jag skall minnas vad jag hade för lösenord innan det sistnämnda som jag glömt, inte bara ett utan två. Så klart att jag inte kommer ihåg dem heller.

Sedan skall jag ange mitt Skypenamn! Använder någon Skype numera? Jag kommer givetvis inte ihåg detta eller dessa namn   kanske jag skall skriva för om jag inte missminner har jag flera användarnamn. Letar febrilt i bakhuvudet och knackar in diverse olika kombinationer men får bara svaret ”Använd giltigt Skypenamn” som svar. Stänger ner skiten i ilska, trycker i mig en halv chokladkaka och gör ett nytt försök.

Denna gång kryssar jag INTE i att jag har/haft Skype och kommer vidare till…. ”Skriv vilka du har skickat mail till senast” Öhh, börjar kolla min telefon. Jag har inte skickat ett enda mail. Jag får bara en hiskelig massa mail med reklam och diverse kampanjer. Skickar således tre raska mail. Nästa uppmaning ”Skriv vad du skrev på ämnesraden” Åhhh, jag vet att jag är en usel människa men jag slarvar alltid med att skriva på ämnesraden. Skickar således iväg ett par nya mail. I mail nummer 1 står det Skitsystem på raden. I mail nummer 2, Jag hatar lösenord. Mail nummer 3 kan jag inte ens återge vad jag skrev. Får intyga ännu en gång att jag inte är en robot och uppge en annan mailadress.

Dit kommer det att skickas ett meddelande om Microsoft anser att jag lämnat tillräckligt med information. Detta skall ta upp till 24 timmar!!! Det kommer alltså att gå fortare om jag skriver för hand och tar bilen och åker ett flertal mil för att lämna ifrån mig det ack så viktiga materialet. Då skall vi se om jag hittar något vettigt papper istället.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s