Grupper som borde finnas på FB

VI SOM ELDAR MED VED

Exempel på lämpliga frågor.

Hur får jag bort kåda från händer samt fårskinnstofflor på ett effektivt sätt?

Om jag råkat få kåda på min stickning, hur gör jag då?

Kåda skall vara bakteriedödande har jag hört, minimerar den då risken för infektion om man råkar hugga sig i foten med yxan?

Hur länge dröjer det innan veden från den så kallade torrgranen verkligen är torr om den förvaras på golvet i ett hus från 1843?

Hur långt och högt kan granved sprätta?

Hur får jag hunden att lägga ved i låren istället för det motsatta, dvs hämta ved för att sedan flisa ner den i ryamattan?

Ja ni förstår ju, finns hur mycket som helst som kan avhandlas.

VI SOM KÖPTE GÅRD FÖR 25 ÅR SEDAN OCH FORTFARANDE INTE RENOVERAT FÄRDIGT!

Frågorna skulle kunna vara;

Hur gör ni för att inte må dåligt när ni läser rubriker som, ”Vi renoverade som galningar” för att sedan läsa vidare att man renoverat som galningar i 10 veckor. Huset är redan med i ett stämningsfullt reportage där de små liven sitter i Emil i Lönnebergakläder och leker med en träleksak som matchar inredningen.

Hur gör jag rent den blottade timmerväggen från damm utan att suga upp mossan eller linet i dammsugaren?

Hur får man bort enrisbarr effektivt om man händelsevis råkat gå på den villfarelsen att möss inte tycker om enris och således placerat ut det lite här och där i hela huset?

Man skulle också kunna delge tabbar man gjort. Vi har t ex köpt en förpackning stålull, speciellt gjord för att täta springor med mot möss och råttor. Den kostade över 100 spänn och den innehöll 4 lövtunna skivor, 40 cm långa. Skivorna är så tunna att dessa ej tillsammans kunde täta skarven mellan golv och sockel. Återstår då alltså många meter som inte tätats efter som 300 kronor per meter inte är rimligt. Samma företag säljer råttfällor i plast vilka införskaffades då de klassiska träråttfällorna var slutsålda. Dessa är mycket svåra att gillra då pinnen är för kort och om du lyckas trots allt måste du smyga fram på golvet, annars slår den igen, dock utan mus.

VI SOM TYCKER ATT KÄLLKRITIK ÄR ÖVERSKATTAT OCH DELAR DET MESTA

Kan vara tips på hur man hostar bort en hjärtinfarkt eller hur man blir av med fotsvamp på en vecka genom att packa in fötterna med rabarberblad och ett lager gladpack.

Och till sist

VI SOM GILLAR SÅNT SOM INTE ÄR PK (politiskt korrekt)

I denna grupp skulle man kunna delge en gammal hederlig fräckis (en s.k rolig skämthistoria som t ex innehåller en blåst blondin, eller ett kön)

Man skulle kunna dela roliga djurklipp utan att någon kommenterar att det är grymt att skratta åt den stackars hunden som hen misstänker är blind.

Man skulle kunna skriva att man gjorde en kallstart med fuldieseln för man var så grymt sugen på en köttig hamburgare och iddes inte laga mat från grunden.

Och till sist kan man tipsa om att täta springor men det synnerligen giftiga polyuretanskummet. Det gillar inte mössen!

Lämna en kommentar