Höstrusket är här, övergångsåldern likaså

Jag är en kvinna i mina bästa år sägs det. Vem eller vilka djupingar kom med detta påstående? Och i sådana fall grundat på vad då? Var det över huvud taget en kvinna som myntade detta och i sådana fall vid vilken ålder? 

Själv skulle jag kunna ge vad som helst för att få backa till den tiden man sov djupt en hel natt och  en förmiddag också för den delen om andan föll på. Att få vakna med känslan av svala sängkläder, nästan småhuttra lite och sedan få krypa in under sängkamratens  täcke för att värma sin isade lekamen. Det längtar jag till, men nej på grund av att jag nu är i mina ”bästa” år kombinerat med anticancermedicin är jag förpassad till ett livslångt klimakterie där kroppen ångar av hetta  och det känns som om jag bidrar med en  alldeles för hög kvot till den globala uppvärmningen.                                                              Lägg därtill att katten som också är i sina ”bästa” år skall ligga på mig, uppe på bröstet och frenetiskt trampa med tassarna  av välmående. När jag försöker lyfta bort katten så åker klorna ut momentant och hon klamrar  sig fast. I bästa fall följer täcket med, i sämsta fall delar av min redan uttöjda hudkostym. 

Jag somnar gott efter att katten avlägsnats men vaknar alltid kl två, plus eller minus en kvart, spelar ingen roll om jag så gick och la mig klockan ett så vaknar jag klockan två och då skall det kissas. Oftast somnar jag om för att sedan vakna vid fyrasnåret för att jag behöver… just det, kissa. Nu går det minsann inte somna om. Katten som är i sina bästa år blir glad för att jag är uppe och tussar och hon kräver mat. Måste således gå ned och utfodra henne alternativt välja att hon skall stryka sin stjärt mot ansiktet, trampa i ansiktet och hoppas på att hon ger sig. Jag stänger in henne i hennes ”rum”, älgar upp, kryper ned i sängen som fått svalna lite och skall somna om… jag är pigg, tvärpigg! Ligger således och funderar på t ex den här krönikan. Läser tidningar på nätet tills jag blir lite dåsig men jag förhindras av att falla i sömn för nu är undertecknad hungrig och man kan inte somna när magen kurrar. Går därför ned och äter flingor med mjölk, går och lägger mig, somnar gott, vaknar en timme senare av att klockan ringer, regnet vräker ned, söner vill inte kliva upp, hundar vill inte gå ut och jag, tja jag själv skulle gärna gått ut spritt språngande naken och kylt ned mig i regnet bara jag visste att jag kunde få återvända till min säng och soooova!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s