Sheng fui, öh Feng shui efterlyses!

Förra vintern drabbades jag av en energiattack. Den drabbade mig så hårt att jag i vild frenesi började riva ned tapeterna i vår hall/allrum/soprum på övervåningen. Energin som flödade över mig kan ha hängt ihop med en kortisonkur jag hade inmundigat under tio dagar. Jag balanserade ut över trappen för att komma åt tapeterna där men de satt fast i överkanten så de hängde som gigantiska serpentiner. Jag försökte arbeta på i ett högt tempo för jag hade liksom inte förankrat mina planer riktigt, med maken som av en ”slump” inte fanns i hemmet denna helg. Brukar av någon konstig anledning alltid bli  så. 

Min briljanta plan var att hallen som under åren fått prova på att vara tv-rum (tvätt på soffan), sy och datarum (tvätt på skrivbordet, bibliotek (jaa förstås tvätt i bokhyllan) skulle få en vägg med skjutdörrsgarderober blott 150 cm höga då det är fönster placerade där. Medan jag stod och bröt bort lister och foder dagdrömde jag om hur jag gled fram direkt till denna garderob med den rena tvätten och lade den på rätt plats från början. Jag spacklade där jag kom åt dvs inte i trapphuset och ungefär här tog energin slut. Momentet slipa som kommer sedan är jag inte direkt komfortabel med så jag tappade sugen helt enkelt. 

Våren kom  och minsann, började det inte spritta lite i kroppen igen? Maken och jag åkte till Norrlandsfärg (Colorama) där jag är stammis. Anna som arbetar där vet precis vad jag inte vill ha. Maken som nu var på samma tåg som mig tyckte att vi skulle passa på att lägga nytt golv också och inte bara i hallen utan i ett sovrum intill (sonens). Således inköptes det ett ansenligt antal kvadratmeter golv som placerades i buntar mitt på det golv där det var tänkt att ligga utlagt. Sonen fick flytta in i gästrummet, tillsammans med sina gamla möbler och divere kartonger. Byggställning sattes upp, tapetseringen utfördes…. och så var den energin slut.

Sommaren kom och med min nyfunna livsfilosofi skall man inte vara inomhus när det är bra väder så golvbuntarna täcktes allt eftersom med saker som var på väg någonstans. Tvätt som skulle in i garderober, vinterkläder som skulle till vinden. Det blev alltså en walk in closet! Jag gick ju direkt in i garderoben.

Nu har vi kommit fram till hösten. Tapetsering i rum nummer två är klar och golven är lagda… med lister…fastsatta! Nu kommer vi till den roliga biten tänkte jag. Undertecknad med make skulle ta över det lilla sovrummet för att sonen skall få det stora. Nya möbler införskaffades (byggsatser), maken är inte hemma, jag kan inte vänta, det skall bli klart nu! Börjar således montera ihop en Malmbyrå, dubbel, från IKEA. Det är inte lätt skall jag säga er! Jag får alltså samtidigt balansera sidostycken som jag skall sätta plugg etc. i. Ritningen är kass, skruvarna är avbildade med ett artikelnummer bredvid och ett stort kryss över de man inte skall ha vid ett visst moment. Det är mycket möjligt att ritningen  fungerar för de som är under 40 och som kan hålla ritningen inom en armlängds avstånd. Skruvarna levereras i en påse och där finns inga artikelnummer.  Svetten lackade, till slut stod jag i bh och trosor och monterade byrån. Det tog en hel arbetsdag så det blev en ganska dyr byrå till slut. (Tips! Köp färdigmonterad på Blocket.)

Nu skall byrån fyllas och jag skall bara fylla den med sådant som används. Det är i alla fall min intention.   Jag börjar vika tröjor prydligt och stoppar ned. Fortsätter med trosor och strumpor och här börjar jag vackla, jag behöver inte behålla urblekta trosor som används under eventuell lingonvecka. Det har min medicin sett till så den tiden är passé, men för övrigt är de ju hela, läggs alltså i högen som är på väg till stugan. Blir överlycklig när jag hittar trasiga strumpbyxor för de klarar jag faktiskt av att kasta. Hittar ett multipack med nylonknästrumpor, oanvända med färg kanelbrun. Står och väger kartongen i handen, smyger ned den i lådan (skäms för mig själv). Nu är den  gamla dubbelsängen fylld med högar som skall ut ut därifrån men var? Byrån är full. Nu måste jag vänta tills andan faller på så att garderoben kommer på plats.  Tills dess skall jag bläddra i mina sheng fui, öh Feng shui böcker jag fått från min syster, undra varför jag fått flera förresten?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s