Att lägga en kabel

Efter många om och men gjorde jag till slut slag i saken och tog en repa på vinden. Vårt hus har en gigantisk vind och efter att ha bott här i närmare 20 år så har en hel del” bra att ha ” saker burits upp. Efter att ha samlat ihop lite påsar och lådor med diverse kablar frigjorde jag så en liten golvyta där jag  sittandes lugnt och metodiskt kunde börja genomsöka dessa gömmor. Märkte upp en låda med ordet KABEL. 

Plockade upp härva efter härva och tråcklade fram laddningskablar till 1900-tals mobiler. De kunde jag obehindrat kasta i sopsäcken utan närmare eftertanke. Kom sedan till ett flertal koaxialkablar på drygt fem meter styck. Har förvisso bara en tv kvar i hushållet som nödgar denna typ av kabel men man vet aldrig, den som sitter i nämnda tv kn ju gå av… Eller  nåt, får alltså gå ned i kabellådan, prydligt hoplindade. Hittar sedan ett gäng helt ouppackade USB-kablar, de kan man ju inte kasta, eller hur många behöver man? Kan inte bestämma mig så därför slänger jag ned allihop i kabellådan. Går sedan vidare till AC-adaptrarna, ni vet de här klumparna med kabel som tillhört gamla syntar, rakapparater, bergsprängare etc. Håller cirka tre kilo adaptrar i handen och fundera en stund, behöver vi alla, börjar läsa på dem, de har tydligen olika ampere eller vad de nu heter så jag sparar alla, men bara tills vidare. Hittar ett flertal skrymmande routrar, överväger att ta med dem till stugan men besinnar jag mig då jag drar mig till minnes att det redan ligger några där och skräpar. Kastar dem alltså i säcken. 

GPS? Är det någon som använder en sådan nuförtiden? Hittar vår GPS som är i princip oanvänd eftersom maken lyckade på något konstigt vis lyckades tappa minneskortet men den var dyr och därför funderar jag ett tag på om jag skall lägga ut den på Tradera men näe, alla har väl smarta telefoner… Eller inte. Sparar den tills vidare. Måste nu märka upp låda nummer två eftersom den första är mer än full. Sneglar på sopsäcken som har några ynka kablar och en adventsljusstake på botten. Inser att jag varit allt för blygsam i min rensning men lovar mig själv att nästa gång, då åker de kabeljävlarna! 

PS. Givetvis kastar jag inte denna säck bland soporna! Jag bär ut den till garaget till de andra säckarna som någon dag när andan faller på skall fraktas till återvinningscentralen.

Annons

En reaktion på ”Att lägga en kabel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s